κραμπλ με φράουλες

Συνταγή: Κραμπλ με φράουλες

Μια ωραία συνταγή για κραμπλ με φράουλες από τη food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Υλικά

Για τη γέμιση
600 γρ φρέσκιες φράουλες
150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης

Για τη ζύμη
100 γρ λάδι καρύδας (δεν είναι απαραίτητο να είναι άοσμο)
120 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
150 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
200 γρ αλεύρι (Ζέας)
4 γρ (1 κ.γ κανέλα τριμμένη)
10 γρ baking powder

Οδηγίες

1 Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα από τις φράουλες. Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Τις πατάμε λίγο με το εργαλείο του πουρέ, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Στην αρχή τις βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, μόλις όμως αρχίζουν να βράζουν, μειώνουμε τη θερμοκρασία για να μην καούν και μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας. Συνολικά δε θα χρειαστεί παραπάνω από 6-8 λεπτά βράσιμο. Στα 5 λεπτά, όπου οι φράουλες θα βράζουν στο ζουμί τους, προσθέτουμε το μέλι. Στα 8 λεπτά δοκιμάζουμε μήπως χρειάζονται περισσότερο μέλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σάλτσα μας.

2 Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα στους 180 και συνεχίζουμε με τη ζύμη.

3 Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Η ζύμη θα είναι τριφτή, έτσι πρέπει να είναι.

4 Ρίχνουμε λίγο λάδι καρύδας στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης.

5 Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα από τις φράουλες και βάζουμε τη ζύμη που έχει περισσέψει.

6 Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ