zymarika

Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες και πέστο

Μία γευστική και σχετικά εύκολη συνταγή από την Αργυρώ: λιγκουίνι  με γαρίδες και πέστο.

Θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία λιγκουίνι
2 συσκευασίες σάλτσα πέστο
1 κιλό γαρίδες
1 φλ. ζωμός
2 σκ. σκόρδο
2 -3 πρέζες πάπρικα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κομμάτι παρμεζάνα ώριμη
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Οδηγίες

Αφαιρείτε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες, το έντερο από τη ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το έντερο.Στεγνώνετε καλά τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτετε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο. Τρίβετε μπόλικο πιπέρι και προσθέτετε στις γαρίδες. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για 20′.

Βάζετε τα κεφάλια γαρίδας σε κατσαρόλα και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε για 15-20′. Στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κεφάλια. Κρατάτε τον ζωμό για αργότερα.

Βράζετε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους. Σοτάρετε για 2-3′, προσθέτετε τον ζωμό γαρίδας και αφήνετε να πάρει βράση. Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, ρίχνετε τα λιγκουίνι μέσα στις γαρίδες. Με κυκλικές κινήσεις με τσιμπίδα ανακατεύετε τα ζυμαρικά. Τραβάτε το τηγάνι εκτός φωτιάς.

Τέλος, προσθέτετε τις 2 συσκευασίες πέστο και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε πιο αραιή σάλτσα προσθέτετε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ