rodliker

Συνταγή: Λικέρ από ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες ενώ έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Φτιάξτε αυτή την εύκολη συνταγή για λικέρ από ρόδι και στην υγειά σας!

Θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
4 ποτήρια κονιάκ
4 ποτήρια ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)

Οδηγίες

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα τους σπόρους ροδιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.

Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατέψτε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάλτε την από τη φωτιά αφήνοντας όλα τα υλικά μέσα.

Σκεπάστε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε την για 24 ώρες.

Μόλις περάσει το 24ωρο πέρασε το μείγμα από το τουλπάνι και έπειτα από χαρτί για καφέ φίλτρου.  Τοποθετήστε σε μπουκάλι και το λικέρ είναι έτοιμο.

Το μυστικό

Έχετε υπόψη σας ότι για τα λικέρ με έντονα αρώματα, χρησιμοποιούμε ψηλά ανοικτά ποτήρια και τριμμένο πάγο ή τα κρυώνουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε σε πολύ μικρά ποτήρια. Για τα λικέρ με λεπτά αρώματα, χρησιμοποιούμε μεγαλύτερα ποτήρια και δεν χρειάζεται να είναι πολύ παγωμένα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ