strawberry

Συνταγή: Μαρμελάδα φράουλα από την Αργυρώ

Φτιάξτε αυτή τη φανταστική συνταγή της Αργυρούς και προσκαλέστε τους φίλους σας σε ένα brunch!

Υλικά

2 κιλά φράουλες
ώριμες και γερές
1 μήλο τριμμένο
1½ κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες – ζάχαρη). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
2. Την επομένη τρίβουμε μέσα στη φράουλα το μήλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει.
3. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει πια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε επίσης καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα.
5. Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

6. Όταν κρυώσουν τα βάζα, αποθηκεύουμε σε ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδα το συντηρούμε στο ψυγείο.

7. Είναι βασικό τα βάζα να είναι αποστειρωμένα και ζεστά για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας. Επίσης, όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα θα σας φαίνεται αρκετά ζεστή, αλλά όσο θα κρυώνει θα αρχίσει να σφίγγει. Γι’ αυτόν το λόγο, αν δεν είστε σίγουρη για το δέσιμο της μαρμελάδας, βγάλτε τη από τη φωτιά έστω κι αν σας φαίνεται ρευστή. Αν χρειάζεται, αφού κρυώσει τελείως, την ξαναδένετε για λίγα επιπλέον λεπτά.

Το μυστικό

Να θυμάστε όσο περισσότερη ώρα βράζετε μια μαρμελάδα, τόσο εξατμίζονται τα υγρά, ψήνεται η ζάχαρη, καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της με αποτέλεσμα να σκουρύνει κ η μαρμελάδα. Υπολογίστε γύρω στα 25 λεπτά σε δυνατή φωτιά για μαρμελάδα με υπέροχο φραουλένιο χρώμα και άρωμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ