fraoula

Συνταγή: Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, έτοιμη σε 10 λεπτά!

Όταν μπορείς να έχεις σπιτική μαρμελάδα με βιολογικές φράουλες, χωρίς ζάχαρη και άλλα χημικά συστατικά, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, γιατί να πάρεις έτοιμη; Η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου μας δίνει τη συνταγή.

Υλικά:
– 500 γρ φράουλες
– 1 κ.σ σπόρους chia (προαιρετικά)
– 50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο)

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2. Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι, αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα.

3. Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.

4. Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι έτσι.

5. Προεραιτικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και αγαύη.

6. Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς

Tips
– Αν κλείσετε αεροστεγώς το καπάκι η μαρμελάδα θα διατηρηθεί και ένα χρόνο, μέχρι την επόμενη φορά δηλαδή που θα ξαναφτιάξετε! Για να σιγουρευτείτε ότι έχει κλείσει αεροστεγώς, μετά από αρκετές ώρες που την έχετε αφήσει ανάποδα, την γυρίζετε από τη σωστή μεριά και θα πατήσετε στο κέντρο, στο καπάκι. Δε θα πρέπει να βυθίζεται, έτσι θα έχετε βεβαιωθεί ότι όλα πήγαν καλά.

– Αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, να χαμηλώσετε τη φωτιά και αρκετά βαθιά κατσαρόλα, γιατί πιτσιλάει αρκετά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ