pancake

Συνταγή: Μεγάλο Pancake βρώμης με μερέντα και μπανάνα

Αν έχετε συνδέσει τα pancakes με βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και χημικά διογκωτικά, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Η σημερινή πρόταση της food blogger Ευαγγελίας Βλασσοπούλου είναι ένα μεγάλο pancake, εξολοκλήρου φτιαγμένο από αλεύρι βρώμης με σπιτική μερέντα, φρέσκια μπανάνα και ξηρούς καρπούς. Τέλεια πρόταση όχι μόνο για special πρωινό αλλά και για γλυκό. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!

Υλικά για 2 pancakes των 26 εκατοστών
– 200 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
– μια τσιμπιά αλάτι
– 2 γρ φυσική βανίλια ή 2-3 βανιλίνες
– 100 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
– 70 γρ άοσμο λάδι καρύδας
– 250 ml γάλα καρύδας (όχι αυτό το ψυγείου αλλά από τα ράφια)

Επικάλυψη με:
– μπανάνες
– ξηρούς καρπούς
– σπιτική μερέντα ή ταχίνι με κακάο
– ό,τι άλλο θέλετε και σας αρέσει

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

2. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άοσμο λάδι καρύδας να κάψει σε ένα τηγάνι, και απλώνουμε το μισό από το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μετά από 5-6 λεπτά και αναποδογυρίζουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε πάλι λίγο λάδι καρύδας. Μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να ξαναγυρίσουμε.

3. Σερβίρουμε με μερέντα, φέτες μπανάνας, κανέλα και ξηρούς καρπούς ή με ό,τι άλλο σας αρέσει. Αν προτιμάτε φτιάξτε μικρά pancakes.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ