eggplant

Συνταγή: Μελιτζανοκεφτέδες

Το απόλυτο καλοκαιρινό παραδοσιακό πιάτο: μελιτζανοκεφτέδες! Συνδυάστε τους με φρέσκια ντομάτα σαλάτα και μια παγωμένη μπύρα!

Θα χρειαστείτε:

700 γρ. μελιτζάνες
1 αυγό
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 μικρή σ.κ. σκόρδο, τριμμένη
100 – 150 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. γαλέτα τριμμένη
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
50 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1 κ.γ. κοφτό κύμινο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Πλένετε τις μελιτζάνες μας και τις κόβετε στη μέση. Τις χαράσσετε και τις βάζετε να ψηθούν για 30 – 40 λεπτά στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι έχοντας τη σάρκα προς τα κάτω.

Όταν είναι έτοιμες, αφαιρείτε τη σάρκα και χοντροκόβετε.

Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αυγό, το λάδι, το μέλι, το αλεύρι, τη γαλέτα, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάτε καλά με το σύρμα.

Ρίχνετε και τις μελιτζάνες και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.  Ρίχνετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα στην άκρη σκεπασμένο για να δέσει καλύτερα και να ενωθούν τα αρώματα.

Τηγανίζετε σε αρκετό ηλιέλαιο βάζοντας το μείγμα μέσα στο λάδι σε κουταλιές και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Το μυστικό

Προσέχετε να μη γεμίσετε το τηγάνι με πολλούς κεφτέδες και κολλήσουν μεταξύ τους. Τηγανίζετε λίγους λίγους τη φορά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ