sardines

Συνταγή με ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων

Στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής, την Κυριακή των Βαΐων επιτρέπεται να φάμε ψάρι, γι’ αυτό σας προτείνουμε μία εύκολη και νόστιμεη συνταγή: σαρδέλες στο φούρνο με πιπεριές.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σαρδέλες
πιπεριά πράσινη, κόκκινη και κίτρινη
1 κρεμμύδι ξερό
2 ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
τοματοχυμό
½ ποτηράκι κρασί κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιούμε μισή από κάθε πιπεριά και τις κόβουμε ροδέλες, το ίδιο και τις ντομάτες και το κρεμμύδι.

Πλένουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε σε ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιεπερώνουμε και ψήνουμε στους 200° για 20-30΄.

Μπορείτε να τις σερβίρετε σε ψωμάκι φρυγανισμένο και για ορεκτικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ