applepie

Συνταγή: Μηλόπιτα ολικής με βρώμη, χωρίς ζάχαρη.

Μία εύκολη, γρήγορη και υγιεινή μηλόπιτα ολικής με βρώμη που προτείνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.Έχει φίνα γεύση, με αρώματα και γεύση σε απόλυτη ισορροπία.

Υλικά
– 5 μήλα
– 200 γρ χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για λίγα λεπτά (χωρίς κουκούτσι)
– 1 γεμάτο κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
– 150 γρ καρύδια χονδροσπασμένα

Για τη ζύμη
– 120 γρ ελαιόλαδο
– 60 γρ λάδι καρύδας
– 170 γρ μέλι
– 200 αλεύρι βρώμης (νιφάδες περασμένες στο μπλέντερ)
– 150 αλεύρι ολικής
– 150 γρ κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
– 2 κ.γ baking powder
– 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε νερό και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα στίβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν τα περιττά υγρά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Λιώνουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και τους προσθέτουμε στα μήλα. Προσθέτουμε την κανέλα κα τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.

4. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το μέλι, τα αλεύρια, τη βανίλια, το baking και το ξύσμα. Στην αρχή ανακατεύουμε με πιρούνι και μετά με το χέρι. Θέλουμε μια “ψιχουλιαστή” ζύμη που να θυμίζει σφολιάτα.

5. Λαδώνουμε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση καθώς και γύρω – γύρω το στεφάνι με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης στη βάση. Το πατάμε με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε με τα μήλα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη την οποία τοποθετούμε τριφτά.

6. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ