cookies-recipe

Συνταγή: μπισκότα με άρωμα βανίλιας, χωρίς ζάχαρη

Τέλεια μπισκότα με άρωμα βανίλιας για κέρασμα για τον καφέ ή το τσάι.

Θα χρειαστείτε:
420 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
227 γραμμ ανάλατο το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
8 γραμμ εκχύλισμα βανίλιας
Εκχύλισμα λεμονιού 1/8 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

Οδηγίες

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και χτυπάτε για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε το αυγό. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Προσθέστε τη βανίλια και το εκχύλισμα λεμονιού, ανακατέψτε για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα. Προσθέστε σιγά-σιγά τα ξηρά συστατικά.

Τοποθετήστε τη ζύμη μπισκότων σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Το μυστικό

Εάν δεν ψήσετε αμέσως τα μπισκότα τυλίξτε τη ζύμη καλά με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ