sweet

Συνταγή: Μωσαϊκό από τον Άκη Πετρετζίκη!

Μια αρκετά γρήγορη και οικονομική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη!

Τι υλικά θα χρειαστείτε για το Μωσαϊκό:

Για το πρώτο μείγμα:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το δεύτερο μείγμα:

125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το τρίτο μείγμα:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
50 γρ. κακάο
275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

Οδηγίες

Βάλτε σε ένα μπολ τη σοκολάτα αφού την σπάσετε σε κομμάτια και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Έπειτα, σκεπάστε το μπολ με μία μεμβράνη και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 700 watt.

Μόλις βγάλετε το μπολ, ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και αφήστε την στην άκρη για περίπου 10 με 30 λεπτά, ώστε να κρυώσει καλά και να μπορέσετε μετά να τυλίξετε το μωσαϊκό.

Τώρα σειρά έχει το δεύτερο στάδιο, κατά το οποίο θα πρέπει να βάλετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σιγά σιγά και όχι όλη μαζί. Το ιδανικό είναι στην αρχή να βάλετε τα 20 γρ. και μόλις λιώσει να προσθέσετε τα άλλα 20 και ούτω καθεξής.

Μόλις λιώσουν και τα 100 γραμμάρια ζάχαρης θα πρέπει να ρίξετε στο τηγάνι τα καβουρδισμένα φουντούκια και να ανακατέψετε καλά ώστε να πάει παντού η ζάχαρη. Αδειάστε γρήγορα το μείγμα σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι και άφησε το στην άκρη μέχρι να κρυώσουν τα φουντούκια, για να τα βάλετε στο μίξερ και να τα χτυπήσετε μέχρι να σπάσουν λίγο χωρίς να γίνουν σκόνη.

Και φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο. Χτυπήστε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τη γκανάζ σοκολάτας και τα σπασμένα μπισκότα και τέλος προσθέστε το κονιάκ.

Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε και τα σπασμένα φουντούκια ανακατεύοντας απαλά. Απλώστε το μείγμα κατά μήκος επάνω σε μία λαδόκολλα και τυλίξτε το μωσαϊκό με μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Δείτε και το βίντεο:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ