pizza

Συνταγή: Πίτσα με ανανά

Για το μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο, μια βραδιά με φίλους με πίτσα και παγωμένες μπύρες είναι ό,τι καλύτερο!

Θα χρειαστείτε

300 γρ μοτσαρέλα
100 γρ παρμεζάνα
1 κομμένο κρεμμύδι
3 φέτες ανανά σε κύβους
3 φέτες μπέϊκον ή γαλοπούλα

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. νωπή μαγιά ή 50 γρ ξερή
200 ml ζλιαρό νερό
100 ml γάλα
αλάτι

Οδηγίες

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρή μαγιά, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού, ρίχνουμε τη μαγιά και την καλύπτουμε με αλεύρι. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην έρθει σε άμεση επαφή η μαγιά με το αλάτι γιατί τότε θα χάσει τη δύναμη της για φούσκωμα. Αν όχι, τη διαλύουμε στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο τέλος. Προσθέτουμε το αλάτι και στο τέλος το χλιαρό νερό και το γάλα.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει έχοντας την σκεπάσει με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα περίπου τουλάχιστον.

Αφού φουσκώσει την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν αρχίσουμε να την ανοίγουμε στο ταψί μας. Αυτό γίνεται για να μην αρχίσει να σπάει αν και η συγκεκριμένη συνταγή δύσκολα σπάει.

Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω του ελαιόλαδο να πάει παντού. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάκτυλα έτσι ώστε να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια του ταψιού.

Συνεχίζουμε στρώνοντας στην επιφάνεια τα υλικά για την πίτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για περίπου μισή ώρα.

Το μυστικό

Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί ως 2 μέρες στο ψυγείο και για 2 εβδομάδες στην κατάψυξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ