banana

Συνταγή: Παγωμένες, σοκολατένιες μπουκίτσες μπανάνας

Αυτά τα μίνι παγωτάκια που μας προτείνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου είναι από τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορείτε να φάτε εσείς αλλά και να δώσετε άφοβα στα παιδιά σας. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας.

Υλικά
– ώριμες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
– σπιτική μερέντα (εδώ θα βρείτε τη συνταγή)
– σοκολατένιο ταχίνι
– μαρμελάδα φράουλα
– κουβερτούρα (με 70% κακάο)

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανά 2.

2. Τοποθετούμε μερέντα, σοκολατένιο ταχίνι, μαρμελάδα φράουλα, φυστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο επιλέξετε.

3. Τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας από πάνω ώστε να γίνουν σάντουιτς. Προσοχή, δεν πιέζουμε.

4. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 ώρες. Αν έχετε χώρο ώστε να χωρέσουν όπως είναι, βάλτε τη λαδόκολλα από την αρχή πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ δεν είχα χώρο και τα έβαλα σε μπολ με λαδόκολλα σε στρώσεις.

5. Αφού έχουν παγώσει καλά, λιώνουμε σοκολάτα σε μπαν -μαρί. Βουτάμε τα σαντουιτσάκια μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, και με 2 πιρούνια τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν και σταθεροποιηθεί πάλι η σοκολάτα, τα βάζουμε στην κατάψυξη. Τα διατηρούμε εκεί.

Αφήστε τα για 3-4 λεπτά έξω πριν σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ