κουλουράκια-πασχαλινά

Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια

Μια κλασσική συνταγή από τον σεφ Πέτρο Συρίγο για τα πιο τραγανά και αρωματικά πασχαλινά κουλουράκια, με σίγουρα αποτελέσματα επιτυχίας!

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι
2φλ.ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ βούτυρο
½ φλ γάλα ½ φλ.χυμό πορτοκάλιου
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
4κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.τ.γ σόδα
½ κ.τ.γ. αλάτι

Οδηγίες

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, στη συνέχεια το γάλα, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.

Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά,μπέικιν,βανίλιες,σόδα,αλάτι με το μισό αλεύρι και αρχίζετε να προσθέτετε αυτο το μείγμα στο μίγμα του μίξερ.Βάζετε τόσο αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη, όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνετε τη ζύμη για 15 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθετε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλετε και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10-20 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος το οποίο θα τους δώσετε.

Μπορείτε και πριν να τα βάλετε στον φούρνο να τα αλείψετε με λίγο αυγό για να τους δώσουν μια γυαλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ