yoghurt

Συνταγή: Πώς να φτιάξετε σπιτικό γιαούρτι

Εάν θέλετε να έχετε το δικό σας γιαούρτι μπορείτε να το φτιάξετε. Θα χρειαστείτε μόλις 3 υλικά και 4 – 5 ώρες.

Θα χρειαστείτε:

500 γρ. γάλα
3 κ.σ. γάλα σκόνη
1 κ.σ. ζωντανό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

Ρίχνετε το γάλα μαζί με το γάλα σκόνη σε ένα κατσαρολάκι.

Ζεσταίνετε το γάλα στους 85 βαθμούς. Αν δεν έχετε θερμόμετρο καταλαβαίνετε ότι το γάλα έχει φτάσει στους 85 βαθμούς καθώς στη θερμοκρασία αυτή το γάλα αρχίζει και αφρίζει. Όταν φτάσει στους 85 το αφαιρείτε από τη φωτιά, το περνάτε από ένα σουρωτήρι μήπως έχει πιάσει από κάτω στην κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει και να φτάσει τους 45 βαθμούς.

Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι μέσα στο γάλα που έχουμε στο κατσαρολάκι με τη βοήθεια του σύρματος.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ πλαστικό ή πήλινο.

Σκεπάζετε με με μεμβράνη ή με πετσέτα. Ανάβετε μόλις το φούρνο στους 50 βαθμούς και αφήνετε το γιαούρτι να πήξει από 3-5 ώρες. Όσο το αφήνετε να πήξει τόσο πιο σφιχτό γίνεται αλλά και ξινίζει και περισσότερο.

Βγάζοντας από το φούρνο το βάζετε στο ψυγείο όπου διατηρείται για 1-2 εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ