Risotto

Συνταγή: Ριζότο αλά μιλανέζε

Με  λίγο ρύζι και μερικά λαχανικά οι Ιταλοί  κάνουν θαύματα! Το risotto είναι ένα από αυτά:  Θρεπτικό, οικονομικό, με πολλές παραλλαγές.  Το βασικό προτέρημα του, ωστόσο, είναι πως μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα.

Θα χρειαστείτε:

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. σαφράν
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 μικρά κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 φλ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
½ φλ. τριμμένη Παρμεζάνα ή Γκράνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Ζεσταίνετε το ζωμό κοτόπουλου και το σαφράν σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και το διατηρείτε ζεστό.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το ρύζι, για 4 ακόμα λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί, για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτετε στη συνέχεια το ½ φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Επαναλαμβάνετε  τη διαδικασία, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να απορροφηθεί και το ρύζι να είναι τρυφερό και κρεμώδες. Αυτό υπολογίστε ότι θα γίνεται για 16 λεπτά συνολικά.

Τέλος πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ