Cinnamon-rolls

Συνταγή: Ρολάκια κανέλας από τον σεφ Πέτρο Συρίγο

Οδηγίες

  1. Σε ενα μπόλ ή στον κάδο του μίξερ στον γάτζο βάλτε την μαγιά,το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε συνεχόμενα. Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Η ζύμη θα κολλάει λίγο στα χέρια μας αλλα δεν πειράζει. Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήστε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.
  2. Ανακατέψτε σε ενα μπόλ την ζάχαρη με την κανέλα. Σε εναν πάγκο ρίξτε αλεύρι και με εναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο μέγεθος 30×40εκ. περίπου. Απλώστε το βούτυρο που ειναι λίγο μαλακωμένο σε ολη τη ζύμη και απο πάνω απλώστε παντού τη ζάχαρη με τη κανέλα. Τυλίξτε τη ζύμη ρολό και κόψτε σε κομμάτια 3εκ. περίπου και τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  3. Αφήστε για μισή ώρα και μετά αλείψτε τον κρόκο αυγού που τον έχετε αραιώσει με 2 σταγόνες νερό. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και ψήστε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  4. Για το γλάσσο βάλτε σε ενα μπόλ το βούτυρο με τη κρέμα και χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το μέλι ανακατέψτε και στη συνέχεια την άχνη με τη βανίλια. Βάλτε τη πάνω απο τα ρολάκια με όποιον τρόπο θέλετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ