salad pear

Συνταγή: Σαλάτα με αχλάδια και καραμελωμένα καρύδια

Ένα υπέροχο πιάτο  που μπορεί να είναι το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα.  Τα αχλάδια περιέχουν πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά και βιταμίνη C. Σχεδόν όλα αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλουν στην υγεία με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Για τη σαλάτα
100 γρ. αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μέτρια καρέ
50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
15 γρ. γλυκόζη
200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
30 γρ. προσούτο, τραγανό
50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
εστραγκόν, φύλλα
αλάτι
80 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

Για τη βινεγκρέτ
100 γρ. ηλιέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
50 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
αλάτι

Οδηγίες

Για τη σαλάτα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά τη γλυκόζη, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνετε τα καρύδια σ’ ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 °C, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τ’ αφήνετε να κρυώσουν και τα χοντροκόβετε.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα καραμελωμένα καρύδια. Αλατίζετε, δοκιμάζετε, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Για τη βινεγκρέτ
Τοποθετείτε όλα τα υλικά – εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό – στον κάδο του μπλέντερ.

Ξεκινάτε το μπλέντερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Το μυστικό

Αν δείτε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνετε με νερό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ