σπανάκι

Συνταγή: Σαλάτα σπανάκι με κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ ροδιού

Μια δροσερή σαλάτα προτείνει αυτή τη φορά ο σεφ Πέτρος Συρίγος. Μπορείτε να τη σερβίρετε και στο γιορτινό τραπέζι και να συνοδέψετε τέλεια τη γαλοπούλα και άλλα κρεατικά.

Θα χρειαστείτε:

100 γραμ. σπανάκι baby
100 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1 λόλα κόκκινη
1 λόλα άσπρη
80 γραμ. παρμεζάνα κομμένη σε φλέικς
30 γραμ. καρύδια (σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια)
30 γραμ. σπόρους ροδιού
30 γραμ. κράνμπερις
Για το ντρέσινγκ:
2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα βαλσάμικο ρόδι
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο λευκό
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλένετε και κόβετε τα σαλατικά σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβετε τη παρμεζάνα σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός πατατοκαθαριστή.

Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ.

Βάζετε όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα τα καρύδια, τους σπόρους ροδιού και το κατσικίσιο τυρί, και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ