aglio

Συνταγή σε 10′: Aglio olio e peperoncino

Κλασική ιταλική συνταγή μακαρονάδα aglio olio e peperoncino, με ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική που γίνεται σε λιγότερο από 10′ από την Αργυρώ Μπαρπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. σπαγγέτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο
1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
αλάτι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το εύκολο σπαγγέτι aglio olio e peperoncino βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ