Σοκολατόπιτα

Συνταγή: Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη!

Σοκολατόπιτα σκέτη γλύκα χωρίς ζάχαρη, μόνο με το φυσικό γλυκαντικό sweete stevia! Ένα υπέροχο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

Για το κέικ
200γρ. αλεύρι τσουρεκιού
20γρ. κακάο
36γρ. Sweete
6γρ. baking powder
6 γρ. baking soda
100 γρ. μέλι
170 γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) μαλακωμένο
2 αυγά
260 γρ. γάλα
200 γρ. κουβερτούρα noir xocoline-Valhrona
ή κουβερτούρα noir με stevia

Για το σιρόπι
30 γρ. μέλι
20 γρ. Sweete
15 γρ. κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. νερό
150 γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valhrona ή κουβερτούρα noir με stevia
Οδηγίες
‣Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη baking soda.
‣Σε μια μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, τη Sweete και το γάλα.
‣Προσθέτουμε τις σκόνες και ανακατεύουμε καλά τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος το μαλακωμένο βούτυρο.
‣Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας.
‣Προσέχουμε η ζύμη να μην ξεπεράσει το μέσον του σκεύους μας.
‣Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄- 50΄ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μαχαίρι.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Περιμένουμε για 5΄περίπου και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε σιρόπι.

Για το σιρόπι
‣Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και προσθέτουμε το μέλι.
‣Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό, το κακάο και τη Sweete.  Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τα υγρά πάνω στη λιωμένη κουβερτούρα – μέλι ανακατεύοντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ