soup

Συνταγή: Σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα

Ο καιρός είναι ιδανικός για σούπες! Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με γλυκοπατάτα και καρότα.

Συστατικά

500 γρ. γλυκοπατάτες
300 γρ. καρότα
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
1 αστεροειδής γλυκάνισος
100 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

γάλα καρύδας
εστραγκόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.

Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ