Σπαγγέτι-καρμπονάρα

Συνταγή: Σπαγγέτι καρμπονάρα

Mια από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές που θα βρείτε για ένα από τα πιο λατρεμένα πιάτα ζυμαρικών προτείνει σήμερα ο σεφ Πέτρος Συρίγος.

Συστατικά

500γρ σπαγγέτι
200γρ μπέικον καπνιστό σε κύβους ή πανσέτα
4 κρόκους αυγών
300γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ παρμεζάνα τριμμένη
½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρόκο αυγού προαιρετικά ωμό απο πάνω

Οδηγίες

Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό, μόλις ετοιμαστεί το βάζετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε γύρω στα 8 λεπτά ( το κάθε πακέτο αναγράφει χρόνο μαγειρέματος, ακολουθήστε αυτό γιατί απο μάρκα σε μάρκα αλλάζει) και αφού βράζουν τα σουρώνετε και τα βάζετε κάτω απο τρεχούμενο νερό να τα κρυώσετε.

Σε ένα τηγάνι μεγάλο ή κατσαρόλα βάλτε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε και στη συνέχεια τα μακαρόνια, προσθέστε την παραμεζάνα, το μπέικον, το μαιντανό αλάτι πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Αν δεν σας βολεύει στο τηγάνι μεταφέρετε τα υλικά σε ενα μπολ.
Άν θέλετε πιο κρεμμώδη υφή κρατήστε λίγο απο το νερό που έβραζαν και προσθέστε στη σάλτσα όταν τα ανακατεύετε. Σερβίρετε με φλέικς παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με ενα κρόκο αυγού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ