γρανολα

Συνταγή: Σπιτική γκρανόλα με γεύση μηλόπιτας

Μια γευστική πρόταση για σπιτική γκρανόλα από την food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Φτιάξτε τη και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά
– 500 γρ νιφάδες βρώμης
– 120 γρ ελαιόλαδο
– 180 γρ μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης
– 400 γρ τριμμένο μήλο
– 14 γρ κανέλα (Κεϋλάνης)
– 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
– μια τσιμπιά μοσχοκάρυδο
– 1/2 κ.γ αλάτι (θαλασσινό)
– 120 γρ καρύδια κοπανισμένα
– 80 γρ σταφίδες
– 2 βανίλιες
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 170, σε αέρα.

2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το μήλο, σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.

3. Πλένουμε τα μήλα, καθαρίζουμε τις φλούδες και τα τρίβουμε από την λεπτή μεριά του τρίφτη. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

4. Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

5. Απλώνουμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Στα 25 λεπτά ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί όλη καλά. Επαναλαμβάνουμε μετά από 5-8 λεπτά.

6. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ