vasilopita

Συνταγή: Το μυστικό της τέλειας βασιλόπιτας

Φτιάξτε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, που θα εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά της τους καλεσμένους σας. Πανεύκολη, γεμάτη άρωμα πορτοκαλιού. Καλή Χρονιά!

Θα χρειαστείτε για ταψί διαμέτρου 26 εκ.:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
5 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. πορτοκάλια (ξεφλουδισμένα)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού μαστίχα σκόνη

Οδηγίες

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.

Ταυτόχρονα πολτοποιείτε τα πορτοκάλια.

Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά στο μίξερ μαζί με το ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε και το πορτοκάλι και προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, βάζετε σε τυχαίο σημείο το νόμισμα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C, για 1 ώρα περίπου.

Ξεφορμάρετε και αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει σε σχάρα. Διακοσμείτε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σπόρους ροδιού πριν τη σερβίρετε.

Το μυστικό

Για να είναι αφράτη η ζύμη πρέπει να την χτυπήσετε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει. Το βούτυρο επίσης, θα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά πριν χρησιμοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ