filet

Συνταγή: Ψαρονέφρι με σύκα και πουρέ μελιτζάνας

Με υπέροχα αρώματα αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει, αν και χρειάζεται λίγη δουλίτσα!

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό ψαρονέφρι
½ μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 χούφτα αποξηραμένα αρωματικά
8 σύκα ξερά (βρασμένα σε ένα φλυτζάνι μαυροδάφνη με κανέλα) γεμισμένα με ξηρούς καρπούς
2 μελιτζάνες (ψημμένες και ξεφλουδισμένες)
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
½ φλ τυρί τριμμένο
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ μανιτάρια πλευρώτους
½ σκ. Σκόρδο
½ ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Οδηγίες

Πλένουμε, αλατίζουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το κρασί και τα περιχύνουμε. Μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Την τρίτη μέρα αφαιρούμε το κρέας από το κρασί.

Ζεσταίνουμε σε ταψί τα αρωματικά και τοποθετούμε από πάνω μια σχάρα με το κρέας να καπνιστεί.

Συμπυκνώνουμε τη μαυροδάφνη που βράσαμε τα σύκα με λίγο βούτυρο να γίνει σάλτσα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο, σβήνουμε με το λευκό κρασί, ρίχνουμε την κρέμα, το θυμάρι και το τυρί.

Πολτοποιούμε τα μανιτάρια και τις μελιτζάνες στο μίξερ και αλατίζουμε.

Τηγανίζουμε για 4 λεπτά τα φιλέτα. Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.

Σερβίρουμε με τον πουρέ μελιτζάνας, τα σύκα και τη σάλτσα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ