reb-1

Συνταγή: Ψητά Ρεβύθια!

Ψητά Ρεβύθια: Ένα θρεπτικό και υγιεινό αλμυρό σνακ κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους από τη foodblogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

 

Υλικά

350 γρ ρεβύθια
αλάτι κατά βούληση
4-6 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
2 τσιμπιές αποξηραμένο σκόρδο
ελάχιστη ρίγανη

Οδηγίες

1 Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό (1 κ.σούπας) για 8-10 ώρες.

2 Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 170 σε αέρα.

3 Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα ρεβύθια. Τα στεγνώνουμε ξανά με χαρτί. Προσέχουμε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο αλλά δίπλα- δίπλα.

4 Ψήνουμε τα ρεβύθια για 25 λεπτά.

5 Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, αποξηραμένο κρεμμύδι, αποξηραμένο σκόρδο και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25-35 λεπτά (ανάλογα το πόσο τραγανά θέλουμε να είναι).

Το πόσο αλάτι θα βάλετε θα το κρίνετε εσείς. Πρέπει να ψηθούν καλά για να μην έχουν γεύση από ρεβύθια.

Πόσο διατηρούνται τα ψητά ρεβύθια;

Μπορείτε να τα φυλάξετε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς για παραπάνω από μια βδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ