eggplant

Συνταγή: Ψητές μελιτζάνες με φέτα σαλάτα

Μια εύκολη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή με πρωταγωνίστρια την μελιτζάνα!

Υλικά για 8 άτομα
4 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες,
2 κόκκινες πιπεριές,
½ φλ. ελαιόλαδο,
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό,
2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη,
ντοματίνια,
αλάτι, πιπέρι.

Οδηγίες

Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι, τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε να κατεβάσουν το νερό τους για ½ περίπου ώρα. Ύστερα, τις ξεπλένετε καλά και τις στύβετε για να στραγγίσουν.

Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C και ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα τα ταψί του φούρνου. Βάζετε τις μελιτζάνες σε μια λεκάνη, τις ραντίζετε με 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και τις τινάζετε ή τις ανακατεύετε για να πιάσουν λάδι παντού. Τις απλώνετε στο ταψί μαζί και τις πιπεριές και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν από κάτω για 10-15 περίπου λεπτά. Τις γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 περίπου λεπτά.

Βάζετε σε μια σαλατιέρα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και ρίχνετε και τα ντοματίνια και τις ψητές πιπεριές. Αναμιγνύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (5-6 κουταλιές) με το σκόρδο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και πιπέρι και περιχύνετε τις μελιτζάνες. Τις περιχύνετε και τις ανακατεύετε. Ύστερα, ρίχνετε πάνω τη φέτα, τις ανακατεύετε για λίγο και τις σερβίρετε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ