donat

Συνταγή: Donuts κανέλας στον φούρνο!

Αφράτα, μυρωδάτα και τόσο ελκυστικά ντόνατ φούρνου! Σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς μίξερ, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα ντόνατ κανέλας που προτείνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Μπορείτε να τα φάτε χωρίς τύψεις διότι δεν περιέχουν τρανς λιπαρά, ούτε είναι τηγανητά. Δώστε τα στα παιδιά σας ως ένα υγιεινό σνακ και καταναλώστε τα και εσείς όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:
150 γρ αλεύρι (κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
100 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
50- 70 γρ ζάχαρη καρύδας
12 γρ – 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (Κεϊλάνης)
1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι
μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
120 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
130 γρ χυμό από πορτοκάλι
2 κ.γ baking powder
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μια πρέζα αλάτι (θαλασσινό)

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Αν έχουμε φόρμα για ντόνατ την χρησιμοποιούμε. Εναλλακτικά, είτε χρησιμοποιούμε καραμελόχαρτα και φόρμα για μάφιν είτε παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κάνοντας το ρολό το βάζουμε στη μέση.

Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12-14 λεπτά. Τα μάφιν θέλουν 3-4 λεπτά περισσότερο

Το μυστικό

Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μην προσθέσετε το ξύσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ