tomato

Συνταγή: Gourmet ντοματόσουπα με λάδι βασιλικού

Γκουρμέ πιάτο η ντοματόσουπα με λάδι βασιλικού, είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσει!

Θα χρειαστείτε:
2 κ. ντομάτες πομοντόρια
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 φλ. χορτόζουμο ή νερό
1/3 φλ. φύλλα βασιλικού
½ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. βούτυρο

Για το λάδι βασιλικού
1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
¾ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι

Οδηγίες
Πλένουμε τα πομοντόρια και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου με την κομμένη μεριά προς τα πάνω, τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε 2 –3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τα ψημένα πομοντόρια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το χορτόζουμο ή το κοτόζουμο ή το νερό, αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από τη μουλινέτα προσθέτοντας και το 1/3 φλ. φύλλα βασιλικού. Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.

Φτιάχνουμε το λάδι βασιλικού: βάζουμε στη μουλινέτα το ν βασιλικό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν τα υλικά σαν χυλός. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να πάρουμε το αρωματισμένο με βασιλικό ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μοτσαρέλα με 1–2 κ.σ. φρέσκο γάλα στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Σερβίρουμε τη σούπα με μια κουταλιά μοτσαρέλα και ένα κ.γ. λάδι βασιλικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ