panakota

Συνταγή: Light πανακότα με μέλι

Τη συνταγή για τη δροσερή πανακότα με μέλι μου την έδωσε ο blogger – συγγραφέας Τάσος Αντωνίου (www.mamapeinao.gr). Είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσετε το κυρίως γεύμα με λίγες θερμίδες.

Θα χρειαστείτε:
• 8 φύλλα ζελατίνη
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος light
• 800 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά
• 4 κ.γλ. μέλι
• 1 1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
• φράουλες για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 4 κ.γλ. μέλι και τη βανίλια και αφήνετε να βράσουν. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, στύβετε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα προσθέτετε στο ζεστό μείγμα. Αποσύρετε αμέσως από την φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) για να λιώσει η ζελατίνη.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ για να αρχίσει να κρυώνει. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 30-40 λεπτά. Ισομοιράζετε το μείγμα σε ποτηράκια ή το ρίχνετε όλο σε φόρμες για κέικ που έχετε καλύψει με μεμβράνη.

Βάζετε στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Η πανακότα σερβίρεται κρύα.

Το μυστικό

Μπορείτε να συνοδεύσετε με φρούτα ή με λίγο μέλι και καρύδια (προαιρετικά)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ