salmon-orange

Τι θα μαγειρέψω σήμερα;

Σολομό με πορτοκάλι! Έχει τα απαραίτητα Ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καλή διάθεση και ενισχύουν τη μνήμη και πορτοκάλι με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά!

Θα χρειαστείτε

2 φέτες σολομού
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1/4 λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
ξύσμα από λίγο πορτοκάλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Πώς το κάνω

Ανακατεύω σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλάτι.

Περιχύνω τις φέτες του σολομού, καλύπτω με πλαστική μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30′.

Ψήνω στους 180C για περίπου 20′.

 

Το μυστικό

Ο φρέσκος σολομός διατηρείται μία με δύο μέρες στο ψυγείο ή καλά συσκευασμένος στην κατάψυξη για 4 μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  • Fainia

    Θα ηθελα να ρωτησω αν η θερμιδικη αξια που αναφερεται στος συσκευασιες των ζυμαρικων η του ρυζιου αντιστοιχει σε βρασμενο η αβραστο προιον;

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Σε βρασμένα.