salad-cook

Τι θα φτιάξω σήμερα;

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και φορμαέλα! Μια ωραία ιδέα για ένα γευστικό και σχετικά ελαφρύ βραδινό. Συνοδέψτε τη σαλάτα με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Για 4 – 6 άτομα θα χρειαστείτε:

200 γραμμ. φορμαέλα
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 φρέσκα μανιτάρια
ελαιόλαδο, θυμάρι

Για το ντρέσσινγκ:
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κ.γ. μέλι
μία πρέζα κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνω
Κόβω τα λαχανικά σε φέτες, τα ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνω στο φούρνο στους 200ο C για 15-20 λεπτά περίπου.

Κόβω την φορμαέλα σε φέτες, την λαδώνω και τη ψήνω στο φούρνο στους 200ο C για 5-8 λεπτά.

Χτυπάω όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ. Δοκιμάζω και διορθώνω τη γεύση προσθέτοντας λίγο μέλι αν χρειαστεί.

Σερβίρω τα ψητά λαχανικά με τη φορμαέλα και το ντρέσινγκ και γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Το μυστικό

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο που έχει λιγότερα λιπαρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  • ΣΟΥΛΑ ΛΙΑΚΑ

    Βικυ μου ,μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση μου..,αλλα η φορμαελα ειναι τυρι?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Ναι είδος τυριού απο την Αράχωβα.