salad

Το γεύμα που με χορταίνει χωρίς να με παχαίνει!

Μία σαλάτα με πολύχρωμες στρώσεις είναι ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο αντιοξειδωτικά, δροσερή και εύπεπτη, με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση!

Υλικά για 6 άτομα
1 μικρό άισμπεργκ, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους, κομμένο σε καρέ
1 φλ. τσαγιού αρακά
4 αυγά βρασμένα (σφιχτά)
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 φέτες ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
Αλάτι

Για τη σος
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγες σταγόνες ξίδι
Βάζω μία στρώση άισμπεργκ, μία στρώση κρεμμύδι, μία στρώση αυγό, μία στρώση αρακά, μία στρώση σέλερι, μία στρώση αγγούρι. Πασπαλίζω με το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Σε ένα μπολ αναμειγνύω με κουτάλι όλα τα υλικά για τη σος. Περιχύνω τη σαλάτα και σερβίρω.

Το μυστικό

Συνήθως δε βάζω αλάτι αλλά μυρωδικά όπως άνηθο που της δίνει μια πιο αλμυρή γεύση.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ