avovado

Υγιεινό σνακ για το γραφείο: Γεμιστά αβοκάντο

Εκτός από νόστιμο, το αβοκάντο είναι και ένας θησαυρός υγείας.

Το αβοκάντο είναι πιο πλούσιο σε κάλιο ακόμα και από τη μπανάνα, είναι από τα λίγα φρούτα με υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, είναι πραγματική αποθήκη καλών λιπαρών, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Αυτό το εύκολο σνακ μπορείτε να το φτιάξετε σε 5 λεπτά και να πάρετε όλα τα οφέλη του αβοκάντο!

Θα χρειαστείτε
2 αβοκάντο ώριμα, κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
80 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
80 γρ. μοτσαρελάκια, κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:
Κρέμα βαλσάμικο

Οδηγίες

1 Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και πετάμε τα κουκούτσια τους.

2 Έπειτα, με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά λίγη από τη σάρκα τους δημιουργώντας μία τρύπα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

3 Αδειάζουμε στο παραπάνω μπολ τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

4 Γεμίζουμε τα αβοκάντο με το παραπάνω μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Αν θέλετε να μη μαυρίσουν τα αβοκάντο, τα αλείφετε με λίγο λεμόνι.

Το μυστικό

Το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια (και εύκολα) το βούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό που χρησιμοποιούμε για το ψήσιμο γλυκών, ψωμιών και μπισκότων, χάρη στην κρεμώδη υφή του, προσθέτοντας στη γεύση και αυξάνοντας τον “βαθμό” υγείας των πιάτων μας. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει διάφορες σος, σάλτσες και ντιπ ως συνοδευτικό μεζέδων και άλλων σνακ, προσφέροντας πολύ λιγότερες θερμίδες και ζάχαρη και περισσότερες, οπωσδήποτε, βιταμίνες -για παράδειγμα- από τη μαγιονέζα, τη sour cream ή το φιστικοβούτυρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ