Κοτόπουλο πέστο στον ατμομάγειρα

Η μαγειρική στον ατμομάγειρα είναι λίγο παρεξηγημένη, οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για φαγητά νερόβραστα, όμως δεν είναι έτσι. Με λίγα μπαχαρικά και σε ελάχιστο χρόνο, φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά

Θα χρειαστείτε:

1 στήθος κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας λάδι (προαιρετικά)

Για τη ζεστή σαλάτα λαχανικών στον ατμό:

1 κολοκυθάκι

1 πατάτα

2 καρότα

6 μανιτάρια

1 πιπεριά

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας λάδι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το στήθος από τα λίπη, το χωρίζετε στα δύο και το ανοίγετε με το μαχαίρι για να γίνει αρκετά φαρδύ και να τυλίγεται. Βάζετε μέσα μια κουταλιά πέστο, την απλώνετε και τυλίγετε το κοτόπουλο σε ρολό. Το αλατοπιπερώνετε απ’ έξω και το βάζετε στο πρώτο καλάθι του ατμομάγειρα. Αν θέλετε του ρίχνετε από πάνω και λίγο λάδι, όμως δεν είναι απαραίτητο. (Σε φέτες το κόβετε στο σερβίρισμα).

Για να ψηθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά στον ατμό, πρέπει να προσέξετε πως θα τα κόψετε. Για παράδειγμα τις πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο να ψηθούν τις κόβετε μικρά κομματάκια, τα μανιτάρια ψήνονται γρήγορα οπότε αρκεί να τα κόψετε στη μέση, τα καρότα τα κόβετε μπαστουνάκια, κτλ. Τα βάζετε όλα μαζί στο δεύτερο καλάθι, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι (βάζετε ελάχιστο στο ψήσιμο για τη νοστιμιά και προσθέτετε στο πιάτο σας αν θέλετε περισσότερο).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ