Συνταγή: αυθεντικό σπεντζοφάι Πηλίου

Ιδανική συνταγή για την Τσικνοπέμπτη: το αυθεντικό σπεντζοφάι Πηλίου με τρία υλικά!

Θα χρειαστείτε

2 λουκάνικα μοσχαρίσια
10 πιπεριές πράσινες κέρατο
Ντομάτα φρέσκια για σάλτσα
Λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες στη μέση, κάθετα.

Κόβουμε το λουκάνικο σε σχετικά λεπτές ροδέλες και τις τηγανίζουμε επίσης.

Σε ένα τηγανάκι ετοιμάζουμε μια σκέτη σάλτσα ντομάτα (χωρίς κρεμμύδι ή σκόρδο). Ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει και να δέσει. Ρίχνουμε στη σάλτσα τις πιπεριές και το λουκάνινο, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ