Συνταγή για εύκολο παγωτό από την Αργυρώ

Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το παγωτό, που σκάνε κρυσταλλάκια στο στόμα και έχει άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί. Δείτε αυτήν τη συνταγή για εύκολο παγωτό από την Αργυρώ.

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
βανίλια

Εκτέλεση

Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!

Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα. Μάθετε όλη τη διαδικασία για να γίνει το σπιτικό σας παγωτό τέλειο.

Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ