23-10-2015
Συνταγή: Εύκολη μανιταρόσουπα
Γευστική, μυρωδάτη, γεμάτη πρωτεΐνες και ό,τι πρέπει για τις βροχερές μέρες.
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
300 γρ μανιτάρια καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
2 πράσα ψιλοκομμένα ή 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
700 ml Ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι και σβήνουμε με το ζωμό που έχουμε ζεστάνει πιο πριν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και όταν έρθει σε βράση η σούπα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά.
Τη σερβίρουμε με ξινή κρέμα (αν μπορούμε να βρούμε) ή με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.
Το μυστικό
Αν σας αρέσει η κρεμώδης γεύση χτυπήστε τη σούπα σε ένα μπλέντερ, διαφορετικά σερβίρετε ως έχει.