Συνταγή: Παγωμένες, σοκολατένιες μπουκίτσες μπανάνας με μερέντα

Αυτά τα μίνι παγωτάκια, είναι από τα πιο υγιεινά γλυκάκια που μπορείτε να φάτε εσείς αλλά και να δώσετε άφοβα στα παιδιά σας. Είναι φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας.

Υλικά:
– ώριμες μπανάνες κομμένες σε φετάκια
– μερέντα
– σοκολατένιο ταχίνι
– μαρμελάδα φράουλα
– κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 70% κακάο)

Εκτέλεση:

1. Τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανά 2.  Σας προτείνω να μην ακολουθήσετε το σχήμα της μπανάνας αλλά να κόψετε- ισιώσετε τις άκρες
2. Τοποθετούμε μερέντα, σοκολατένιο ταχίνι, μαρμελάδα φράουλα, φυστικοβούτυρο ή ότι άλλο επιλέξετε.
3. Τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας από πάνω ώστε να γίνουν σάντουιτς. Προσοχή,δεν πιέζουμε. (όπως βλέπετε εμένα με βοήθησε η Σοφία – φτιάξτε το και εσείς με τα παιδιά σας αν θέλετε).
4. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 ώρες. Αν έχετε χώρο ώστε να χωρέσουν όπως είναι, βάλτε τη λαδόκολλα από την αρχή πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ δεν είχα χώρο και τα έβαλα σε μπολ με λαδόκολλα σε στρώσεις.
5. Αφού έχουν παγώσει καλά, λιώνουμε σοκολάτα σε μπαν -μαρί. Βουτάμε τα σαντουιτσάκια μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, και με 2 πιρούνια τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν και σταθεροποιηθεί πάλι η σοκολάτα, τα βάζουμε στην κατάψυξη. Τα διατηρούμε εκεί.
Αν τα φάτε κατευθείαν από την κατάψυξη, είναι πολύ παγωμένα και δεν αντιλαμβάνεσαι ακριβώς όλες τις γεύσεις. Αν τα φάτε αφού έχει περάσει πολύ ώρα, μαλακώνει η μπανάνα και εμένα δεν μου αρέσουν τόσο. Ιδανικά, τα αφήνουμε 3-4 λεπτά έξω και σερβίρουμε.
Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ