Συνταγή: τούρτα red velvet

Μία υπέροχη συνταγή για να γιορτάσετε την ημέρα της Γυναίκας από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαίδη.

Υλικά
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά
Για το γλάσο
4 συσκευασίες τυρί κρέμα (800 γρ), σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρία ταψάκια για παντεσπάνι τούρτας.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε το ξινόγαλο, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το ξίδι και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ.

Χρησιμοποιώντας μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, και κτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως στο μείγμα κάθε φορά.
Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά σε 4 προσθήκες εναλλάξ με το μείγμα με το ξινόγαλα το οποίο το προσθέτουμε σε 3 προσθήκες.

Τοποθετούμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 27 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και το ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσουν τελείως.
Για τo γλάσο
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα

Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο και ομοιγενές. Τοποθετούμε τη βάση με το πρώτο παντεσπάνι σε μία πιατέλα. Απλώνουμε το γλάσο σε ολόκληρη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Τοποθετούμε το υπόλοιπο γλάσο. Κάνουμε το ίδιο και με το τρίτο παντεσπάνι

Καλύπτουμε την τούρτα με το γλάσο που έχει περισσέψει, διακοσμούμε με θρυμματισμένο παντεσπάνι και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Την βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρισμα για να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ