Συνταγή: Τριλογία πιροσκί

Αν ετοιμάζετε πάρτι στο σπίτι αυτή η εύκολη συνταγή για πιροσκί του σεφ Πέτρου Συρίγου θα σας ενθουσιάσει.

Γνωρίζατε πως τα πιερόγκι (επίσης περόγκι, πιρόγκι, πιρόχι, πιρόγκεν) διαφέρουν από το φαγητό που στην Ελλάδα ονομάζεται «πιροσκί», αφού το ελληνικό πιροσκί ψήνεται στο φούρνο και δεν τηγανίζεται; Γνωρίζατε πως η ονομασία του προέρχεται από τη Σλαβική ρίζα «πιρ» (γιορτή) και είναι φαγητό της σλαβικής κουζίνας, που αποτελείται από τηγανητά, γεμιστά ημικυκλικά κομμάτια φύλλου.

Τα πιερόγκι είναι δημοφιλή στην Ρωσία, στην Πολωνία, Ουκρανία, Ρουμανία, Λιθουανία, Λεττονία και Σλοβακία, καθώς και στην Αμερική και Καναδά, σε μέρη όπου υπάρχουν μετανάστες από τις παραπάνω χώρες. Η γέμιση τους μπορεί να είναι απο τυρί, απο πουρέ πατάτας, μανιτάρια, λάχανο, κρεμμύδι, κιμά ή άλλα συστατικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ