Συνταγή: Cheesecake φράουλα

Αυτό το Cheesecake φράουλα που μας προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος είναι ένα εύκολο γλυκό μιας και δεν χρειάζεται ψήσιμο.  Μπορείτε να το δοκιμάσετε με ό,τι μαρμελάδα θέλετε απο πάνω.

Συστατικά

900 γρ τυρί κρέμα τυριού
300 γρ ξινομυζήθρα μαλακή ή ανθότυρο ή κατίκι δομοκού
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 πακέτο μπισκότα digestive
120 γρ βούτυρο
6 φύλλα ζελατίνης
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Μαρμελάδα φράουλας ή ό.τι γεύση θέλετε

Οδηγίες

Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το βούτυρο που έχετε λιώσει για 20 δευτ. σε φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε ενα κατσαρολάκι. Βάλτε σε παγωμένο νερό τις ζελατίνες και αφήστε τις μέσα σε ενα μπόλ για 10 λεπτά, όσο χρειαστεί για να ετοιμάσετε την υπόλοιπη συνταγή.
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη μυζήθρα και το ξύσμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σ’ ‘ενα τηγάνι βάλτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, προσέξτε μη ζεσταθεί πολύ και φουσκώσει γιατι θα χυθεί. Όταν λιώσει τελείως η ζάχαρη πάρτε τις ζελατίνες απο το νερό και στραγγίξτε τις με τα χέρια σας να φύγει τελείως το νερό και ρίξτε τις στο μείγμα με την κρέμα, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Χαμηλώστε την ένταση στο μίξερ και σιγά σιγά ρίξτε το μείγμα με την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα αποσπώμενο σκεύος (ταρτιέρα) απλώστε το μπισκότο για βάση και από πάνω ρίξτε το μείγμα του μίξερ. Βάλτε στο ψυγείο για πάνω από 3 ώρες και ανοίξτε το σκεύος και σερβίρετε σε κομμάτι ή ακόμα και σαν τούρτα με μαρμελάδα για το τελείωμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ