Τα 4 λάθη των τηλεοπτικών σεφ που πρέπει ν’ αποφύγετε

Μπορεί οι εκπομπές μαγειρικής να είναι το καλύτερό σας και να στήνεστε μπροστά στην τηλεόραση με μολύβι και χαρτί κρατώντας σημειώσεις.

Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι αρκετοί σεφ είναι επαγγελματίες στο να ετοιμάζουν ολόκληρο γεύμα σε 30 λεπτά το πολύ, αλλά πολλές φορές δεν τηρούν κατά γράμμα την ασφάλεια στον τρόπο μαγειρέματος. Δείτε τι να προσέξετε για να μην κάνετε τα ίδια λάθη στην κουζίνα σας.

Μη δοκιμάζετε το φαγητό με το κουτάλι που χρησιμοποιείτε για να το ανακατέψετε.

Αν είστε άρρωστοι, τα μικρόβια μεταφέρονται από το στόμα σας στο γεύμα που ετοιμάζετε. Για να δείτε αν η σάλτσα σας είναι αρκετά γευστική, χύστε μικρή ποσότητα σ’ ένα πιάτο και δοκιμάστε την από εκεί.

Πλύνετε απαραιτήτως καλά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιφάνειά τους μεταφέρονται εύκολα στο εσωτερικό τους όταν τα κόβετε. Φροντίζετε να τα πλένετεπροσεκτικά, ακόμα κι αν έχουν φλούδα, πριν αρχίσετε να τα κόβετε.

Μη σκουπίζετε τα χέρια σας στην ποδιά ή την πετσέτα.

Το ωμό κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι μπορούν να προκαλέσουν βακτηριδιακή μόλυνση, μεταφέροντας τα μικρόβια στο ύφασμα που σκουπίζεστε συνεχώς. Κάθε φορά που τα πιάνετε, πλένετε τα χέρια σας και σκουπίζετέ τα με χαρτί κουζίνας.

Μην εκτιμάτε το ψήσιμο του κρέατος με το μάτι.

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να σιγουρέψετε ότι η εσωτερική του θερμοκρασία είναι τέτοια, ώστε να έχει σκοτώσει όλα τα μικρόβια.

Το μυστικό

Πριν αρχίσετε να κόβετε τα λαχανικά όπως οι σεφ φροντίστε να έχετε αγοράσει το σωστό μαχαίρι και να έχετε απαραίτητα μία ξύλινη επιφάνεια κοπής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ