aigli

3 οικονομικές και απολαυστικές συνταγές

Ο chef του εστιατορίου Αίγλη στην Αίγλη Ζαππείου, Μάκης Κοντοκώστας, μας δίνει υγιεινές και νόστιμες συνταγές μόνο για τα όμορφα μυστικά!

 

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού των 250γραμμ. η κάθε μία

300 γραμμ. λάχανο λευκό

100 γραμμ. καρότο

20 γραμμ. σέλινο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

40 ml μηλόξυδο

40 ml λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

200 ml ζωμό κότας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνετε και αλαατοπιπερώνετε τις χοιρινές μπριζόλες και τις τοποθετείτε στο γκρίλ για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε το λάχανο και τα καρότα και τα κόβετε λεπτά. Σωτάρετε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνετε με το ξύδι και το κρασί και προσθέτετε και το ζωμό. Αφού πάρει βράση, ρίχνετε το λάχανο και το καρότο, το μαγειρεύετε για 10 λεπτά και ρίχνετε το σέλινο, αλάτι και πιπέρι.

 

  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΞΥΜΕΛΙ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

400 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους

100 γραμμ. ελαιόλαδο

100 γραμμ. οξύμελι

20 γραμμ. σχοινόπρασο

20 γραμμ. μαϊντανός

20 γραμμ. μυρώνια

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνετε και αλατίζετε τα μανιτάρια και ψήνετε στο γκριλ για 7 λεπτά περίπου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το οξύμελι, τα ανακατεύετε και περιχύνουμε τα ζεστά μανιτάρια.

 

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΓΙΑΧΝΙ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΑ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

2 φιλέτα μυλοκόπι των 200 γραμμ το καθένα

350 γραμμ. ζωχοί

200 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο

Θυμάρι

Ρίγανη

2 φιλέτα αντζούγια

300 ml ζωμός λαχανικών

5 γραμμ. στακοβούτυρο

Τρίμμα αυγοτάραχο

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείτε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, τα φιλέτα αντζούγιας και το ζωμό λαχανικών σε ένα ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα. Παράλληλα, ζεματίζετε τους ζωχούς σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, λαδώνετε και αλατίζετε το μυλοκόπι και ψήνετε στο γκρίλ για 12 λεπτά. Για το τελείωμα, τοποθετείτε σε ένα τηγανάκι τη σύβραση με τα ντοματίνια και τους ζωχούς, τα αφήνετε να πάρουν μία βράση και τα αποσύρετε από τη φωτιά.

 

Το μυστικό

Αυτές τις ωραίες συνταγές μπορείτε να τις απολαύσετε και στο ΑΙΓΛΗ Εστιατόριο, κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 2 www.facebook.com/aegliestiatorio

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ