Από ποια ηλικία πρέπει να φορούν τα παιδιά γυαλιά ηλίου;

Πρέπει τα μικρά παιδιά να φορούν γυαλιά ηλίου κι αν ναι πότε; Η Έλενα Παπαγεωργίου, οφθαλμίατρος, παιδοοφθαλμίατρος, μας εξηγεί.

“Κάτω από την ηλικία των 6 μηνών τα βρέφη απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο. Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά” λέει η ειδικός. “Το πρόβλημα στα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 2 ετών είναι ότι δεν δέχονται εύκολα να φοράνε γυαλιά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να μας μιμηθούν. Επομένως η απάντηση είναι ότι ένα παιδί ξεκινά να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε μπορεί το ίδιο να τα κρατήσει στα μάτια του. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου ωστόσο πρέπει να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις, ώστε να μην αλλοιώνουν τα χρώματα που φθάνουν στον αναπτυσσόμενο παιδικό αμφιβληστροειδή και επίσης να μην παραμορφώνουν τα είδωλα.”

Πώς επιλέγουμε γυαλιά ηλίου και πως προστατεύουμε τα μάτια τους;

  1. Ποτέ δεν αφήνουμε να βγαίνει το παιδί από το σπίτι χωρίς γυαλιά ηλίου.
  2. Το μέγεθος των γυαλιών πρέπει να καλύπτει και τα βλέφαρα γιατί ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες και εγκαύματα.
  3. Το καπέλο και η ομπρέλα είναι απαραίτητα.
  4. Οι φακοί πρέπει να είναι αξιόπιστοι, απορροφητικοί, ανοιχτόχρωμοι και οργανικοί ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα από πιθανό σπάσιμο του σκελετού. Καλό είναι οι φακοί να είναι Πολαράιζ, κατηγορίας 3.
  5. Να είναι απορροφητικά στην ηλιακή ακτινοβολία.
  6. Να είναι οπτικά κατεργασμένα, ομοιογενή και αναλλοίωτα, όπως και τα κρύσταλλα όρασης.
  7. Η αντοχή τους στην πίεση να ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.
  8. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ποιοτικός είναι ο φακός που πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
    ανακόπτει το 100% της UV (UVA, UVB, UVC) ακτινοβολίας
    δεν προκαλεί παραμόρφωση των αντικειμένων
    είναι οπτικά κατεργασμένος

Τι γυαλιά ηλίου να επιλέξετε;

Τα γυαλιά KiETLA έχουν φακούς Πολαράιζ, κατηγορίας 3, φίλτρο που μπλοκάρει το blue light, προστασία 100% από ακτίνες UVA, UVB, UVC, μεγάλο σχήμα για να καλύπτει τέλει τα μάτια των παιδιών, πολύ ελαφριά και άνετα για καθημερινή χρήση. Το καλύτερο; Έρχονται σε υπέροχη συσκευασία από το mysunshine.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ