Ποια άσκηση είναι η καλύτερη θεραπεία για κάθε πρόβλημα υγείας

Δεν ασκούμαστε μόνο για ευεξία και τέλειο σώμα. Η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά σε κάποια προβλήματα υγείας. Δείτε ποιες ασκήσεις είναι η καλύτερη θεραπεία για το πρόβλημά σας.

1. Οσφυαλγία και πόνος στη μέση; Κάντε pilates και κολύμπι.
Η τεχνική Pilates προλαμβάνει την οσφυαλγία, γιατί επικεντρώνονται στην εκγύμναση των μυών στήριξης της σπονδυλικής στήλης. Εάν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα στη μέση προτιμήστε το κολύμπι και την υδρογυμναστική (aqua fitness).

2. Δυσκοιλιότητα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου; Ασχοληθείτε με γιόγκα και tai chi.
Γιόγκα, tai chi, ασκήσεις στο νερό, κολύμπι και περπάτημα θα σας βοηθήσουν επειδή δρουν αγχολυτικά. Αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα επιδοθείτε στην κολύμβηση και στους κοιλιακούς: είναι αποτελεσματικά στην καλή λειτουργία του εντέρου.

3. Πονοκέφαλος και ημικρανίες; Κάντε ποδηλασία
Η ποδηλασία, είτε με στατικό ποδήλατο είτε με κανονικό, έχει αναλγητική δράση και καταπραΰνει τον πονοκέφαλο. Αποφύγετε το mountain bike σε ανώμαλα εδάφη λόγω κραδασμών.

4. Πόνοι στον αυχένα; Κολυμπήστε με ύπτιο στιλ.
Εάν δεν έχετε καλή στάση του σώματος και επίσης λανθασμένη καθιστική στάση η μυϊκή ένταση στον αυχένα είναι αναπόφευκτη. Οι τεχνικές pilates, οι ασκήσεις yoga και η κολύμβηση θα σας ανακουφίσουν.

5. Stress: Περπατήστε και τρέξτε!
Και τα δύο αποτελούν αντίδοτα ενάντια στις συνέπειες του stress ενώ βελτιώνουν φυσικά τη διάθεσή σας λόγω των ενδορφινών που εκκρίνονται και έχουν αναλγητικές ιδιότητες ενώ βελτιώνουν την ψυχική διάθεση Yoga, tai chi, χορός και κολύμπι θα σας προσφέρουν εκτόνωση, διασκέδαση και χαλάρωση.

Το μυστικό

Προτού ασχοληθείτε συστηματικά με οποιοδήποτε είδος άσκησης, κάντε έναν ιατρικό έλεγχο και ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού, ιδίως εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή ή έχετε πολύ καιρό να γυμναστείτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ