Εύκολες ασκήσεις Pilates στο νερό! (video)

Το Pilates στο νερό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ευεξία και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Είναι έκατάλληλο για όλους και λειτουργεί ευεργετικά για άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμούς, αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.

Το Pilates είναι μία μορφή άσκησης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη πισίνα πολύ αποτελεσματικά. Η μέθοδος Pilates είναι μοναδική, διότι ενισχύει την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, τον συντονισμό, την ισορροπία και μας καθοδηγεί στο να γνωρίσουμε το σώμα μας. Εστιάζει ιδιαίτερα στους κοιλιακούς μυς, στους μυς της κάτω ράχης και στους γλουτούς.

 

 

Στο νερό οι ασκήσεις Pilates έχουν την ιδιαιτερότητα, ότι κάποιες από αυτές γίνονται πιο εύκολα απ’ ότι στην ξηρά λόγω της άνωσης και της σταθερότητας που παρέχει το νερό σε ασκήσεις ισορροπίας..  Είναι όμως και κάποιες άλλες οι οποίες χρειάζονται περισσότερη συγκέντρωση και προσπάθεια για να εκτελεστούν. Είναι αρκετά δύσκολο μέσα στο νερό να μπορέσει κάποιος να κρατήσει την σωστή στάση σώματος, σε συνδυασμό με την αναπνοή εκτελώντας ασκήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ