Πότε πρέπει να γυμνάζεστε μόνοι;

Τελικά το «πιο καλή η μοναξιά» ισχύει σε μερικές περιπτώσεις και στη γυμναστική.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Medicine and Science in Sports and Exercise, οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 8600 άτομα παγκοσμίως που ασχολούνταν με τη γυμναστική και βρήκαν ότι ενώ η προπόνηση με κάποιο φίλο διαρκεί περισσότερη ώρα (τουλάχιστον μία), οι μοναχικές προπονήσεις ήταν αρκετά πιο έντονες.

«Μπορεί να φταίει τ’ ότι όταν γυμνάζεσαι με κάποιο φιλικό πρόσωπο, επικεντρώνεις περισσότερο στο να διασκεδάσεις από το να πιέσεις τον εαυτό σου» υποστηρίζει η Τζενεβίβ Ντάντον, Ph.D., επικεφαλής της μελέτης και βοηθός καθηγητή στο τμήμα προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ξαφνικά να παρατήσετε όλους σας τους φίλους και να ιδρώνετε μόνοι σας! Απλώς προσπαθήστε να φτιάξετε ένα πλάνο: τις ημέρες που θέλετε ένταση στη γυμναστική σας προτιμήστε τη μοναχική προπόνηση, ενώ τις υπόλοιπες που έχετε περισσότερο χρόνο και όρεξη για… διασκέδαση, πηγαίνετε με τον/την κολλητό/ή σου!

Το μυστικό

Τα πλεονεκτήματα της παρέας είναι ότι δεν τα παρατάτε εύκολα, έχετε το ίδιο πρόγραμμα και ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον. Το μειονέκτημα του να έχετε παρέα είναι ότι εξαρτιέστε αποκλειστικά από τον άλλον. Μπορεί να μην έρθει στο γυμναστήριο για διάφορους λόγους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ακολουθείτε και εσείς το πρόγραμμά του, αντιθέτως συνεχίζετε κανονικά την προπόνηση σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ