Πώς να αποκτήσετε personal trainer στο σπίτι χωρίς να σας κοστίσει!

Δεν χρειάζεται να πληρώνετε προσωπικό γυμναστή για να σας γυμνάσει στο σπίτι. Η τεχνολογία και τα gadgets έρχονται να σας γυμνάσουν αποτελεσματικά και χωρίς έξοδα.

Η εξάπλωση των παιχνιδομηχανών και οι μεγάλες πωλήσεις games, όπως το Wii Fit ή Zumba Fitness στο XBox με το οποίο αθλείστε στο σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι φέτoς αυξήθηκαν τα downloads εφαρμογών στα smartphones που είχαν σχέση με το fitness, είτε με video tutorials, είτε training, είτε με καθημερινές συμβουλές γυμναστικής. Ποια είναι τα καλύτερα;
Nike+ Running

Από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές για τρέξιμο. Προσφέρει σε δρομείς (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) τη δυνατότητα παρακολούθησης, μέτρησης, σύγκρισης και διαμοιρασμού των δεδομένων των διαδρομών τους με χρήστες από όλο τον κόσμο. Στο σημείο αυτό αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η κοινότητα NIKE+ έχει ήδη ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια μέλη από το 2006 που ξεκίνησε η λειτουργία της. Η πλοήγηση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος είναι απρόσκοπτη και απλή, επιτρέποντας στους δρομείς να ελέγχουν εύκολα τα σημαντικότερα στατιστικά δεδομένα των διαδρομών τους, να παρακολουθούν την πρόοδό τους στον χάρτη χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής, να αλλάζουν τραγούδια ή να λαμβάνουν ηχητικές ειδοποιήσεις χωρίς να χάνουν ούτε ένα βήμα.
Wii Sports

Αποτελεί μια συλλογή αθλητικών παιχνιδιών (τένις, μπέιζμπολ, γκολφ, μποξ και μπόουλινγκ). Στο τένις απλά κρατάτε το χειριστήριο όπως μια ρακέτα και το κινείτε στο χώρο. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα πλήθος από κινήσεις για να χτυπήσετε την μπάλα και να κάνετε ακόμη και φάλτσα. Κινήστε γρήγορα το χειριστήριο σε συγκεκριμένη γωνία και αντίστοιχη θα είναι η ανταπόκριση και στο παιχνίδι. Στο μπέιζμπολ, κρατήστε το χειριστήριο σαν ρόπαλο, σημαδέψτε, και χτυπήστε την μπάλα. Στο στο γκολφ, κρατήστε το χειριστήριο σαν ένα golf club, και χτυπήστε την εικονική μπάλα, με απόλυτα φυσική κίνηση. Στο μπόουλινγκ ρίξτε την μπάλα όπως και στην πραγματικότητα ενώ τέλος στο μποξ συνδέστε το Nunchuck και χρησιμοποιήστε και τα δύο σας χέρια για να ρίξετε μπουνιές στον αντίπαλο.
Wii Face Training

Έρχεται αποκλειστικά για το Nintendo DSi / DSi XL για να κάνετε ασκήσεις προσώπου και να σας χαλαρώσει! Τοποθετήστε το DSi / DSi XL σας στο stand που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και μέσω της κάμερας θα δείτε ένα καθρέφτη του εαυτού σας για να κάνετε με άνεση τις ασκήσεις σας. Ένας εκπαιδευτής στα δεξιά της οθόνης θα σας δείχνει τις ασκήσεις και θα τις επεξηγεί προφορικά. Διαλέξτε μεταξύ μιας σειράς ασκήσεων προσώπου και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εστιάζουν σε 6 διαφορετικές περιοχές του προσώπου: τα μάτια, τη μύτη , τα μάγουλα, το στόμα, το σαγόνι. Η κάμερα ελέγχει την πρόοδό σας και ο εκπαιδευτής σας συμβουλεύει ώστε να κάνετε τις ασκήσεις σωστά. Διαθέτει πάνω από 15 ασκήσεις που σας βοηθούν να βελτιώσετε την εκφραστικότητά σας. Διαλέξτε την εκπαίδευση που σας ταιριάζει αναλόγως με τη διάρκεια, την περιοχή και τους μυς που θέλετε να γυμνάσετε. Τραβήξτε φωτογραφίες και μετρήστε την πρόοδό σας ημερολογιακά.
Fitocracy

Αυτή είναι η social media πλατφόρμα στην οποία μοιράζεστε με τους γνωστούς σας πόσο και πώς ασκηθήκατε σήμερα. Πρόκειται για ένα website που σας βοηθάει να ρυθμίζετε τη φυσική σας κατάσταση. Θέτετε στόχους τους οποίους προσπαθείτε να πιάσετε και να ξεπεράσετε.Κερδίζετε πόντους εκτελώντας τις ασκήσεις σας και το fitocracy σας βάζει προκλήσεις για να γίνετε ακόμα πιο… fit Ουσιαστικά δημιουργείτε ένα πρόγραμμα εξάσκησης το οποίο χειρίζεστε μέσα από ένα εξειδικευμένο website για να μην ξεχνιέστε και να διατηρήστε σε φόρμα. Η σελίδα είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να μη σας κουράζει η καταχώρηση των ασκήσεων, η οποία γίνεται εύκολα και γρήγορα. Ταυτόχρονα, γνωρίζετε και συναναστρέφεστε με άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς και συμμετέχετε σε μια ενεργή fit κοινότητα.

 

Το μυστικό

Κατέβασα στο κινητό μου το app All-in YOGA. Περιέχει 300 στάσεις yoga που μπορώ να κάνω χωρίς τη βοήθεια εκπαιδευτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ